"Otai-otai Bisnes Internet Bocorkan Rahsia Yang Tersimpan Rapi Selama Ini, Teknik Menjana RM51,983 dalam 1 bulan, secara Part Time"

Bukan itu sahaja, anda juga boleh belajar, bagaimana mereka buat secara fulltime, dan jadi bos kepada diri sendiri. Setiap bulan, tulis cek, untuk diri sendiri je.

Jika anda hidup pada zaman batu, mungkin anda akan kata saya menipu. Tapi, sekarang ini, zaman IT. Sana sini, orang sebut tentang bisnes internet, buat duit online, duit instagram dan lain-lain.

Itu orang lain kata. Pernahkah anda sendiri, berjumpa dengan orang yang memang betul-betul buat duit secara online?

Bagaimana kalau saya kata, anda pun boleh jadi macam tu kalau anda nak. Percaya tak?

Apa, tak percaya?

Tunggu dulu, sebelum anda teruskan membaca, izinkan saya berkongsi sedikit fakta mengenai perkembangan perniagaan internet di Malaysia.

Fakta : Bisnes Internet di Malaysia

statistik

Secara mudahnya, di Malaysia sendiri, pengguna internet adalah sebanyak 19.2 juta orang. Jika kesemua pengguna internet di Malaysia, membelanjakan RM1 sehari, di internet, bermakna, jumlah transaksi sehari rakyat Malaysia ialah, RM19.2 juta. Itu baru sehari.

Banyakkan? Mungkin anda kata... alah itu teori je. Betul ke boleh dapat jualan banyak tu.

Ok, ini satu lagi data penting dan data ini adalah data rasmi. Anda lihat sendiri bagaimana rakyat Malaysia berbelanja dalam tempoh 1 minggu #myCyberSale berlangsung. Data ini disusun semula oleh eCommerceMilo.com untuk atapan anda

RM117.73 juta jualan semasa MYCYBERSALE, daripada 28 Oktober hingga 2 November 2015.

mycybersales

Bermakna, dalam tempoh 5 hari sahaja, jumlah jualan oleh e-Tailer yang terlibat dalam MYCYBERSALE ialah RM117.73 juta, atau RM23.55 juta sehari.

WOW…. Itu, tidak termasuk lagi, transaksi jualan mereka yang tidak menyertai mycybersale ini.

So, nampak kan potensi berbelanja online di Malaysia ?

“Asyik membeli je, bila pula nak menjual?”

“Asyik membeli je, bila pula nak menjual?”

Mungkin soalan ini, pernah timbul apabila duit anda habis, dek shopping sakan.

Daripada kecil, sampai lah sekarang ni, takkan lah anda tak pernah terfikir, untuk berniaga?

Jika tidak banyak, mungkin sedikit.

.

q

Di sini ada satu latihan

  • Senaraikan barang yang anda beli bulan lepas
  • Pilih satu barang daripada senarai tadi
  • Cuba tengok di AliBaba.com, berapakah harga barangan tersebut
  • Bandingkan dengan harga yang anda beli tempoh hari
  • Berapa kali ganda untung?

Bagaimana, kalau anda yang menjual barang tu, dan orang lain yang beli daripada anda? Kaching~

Produk dulu ke, marketing dulu?

Anda mungkin tertanya-tanya, kalau dah ada produk nanti, bagaimana nak jual?

Siapa nak beli? Nak jual kepada siapa? Dan 1001 persoalan yang bermain di benak fikiran anda.


Sebenarnya, soalan-soalan ni, sering ditanya kepada PUIM.

Macam-macam soalan yang ditanya oleh mereka yang datang daripada pelbagai latar belakang.

Ada yang bekerja makan gaji, ada yang baru berhenti kerja, ada yang bisnes tak maju-maju dan macam-macam lagi.

Sehubungan dengan itu, pada bulan September yang lepas, PUIM telah bekerjasama dengan Kementerian Wilayah Persekutuan, telah menganjurkan sebuah program 1 hari, berkongsikan peluang, teknik-teknik terkini dan strategi-strategi berkesan dalam perniagaan internet.

EVENT LUAR BIASA : Dijangka tidak sampai 200 orang yang datang, sebaliknya lebih 2000 orang datang!

Baru-baru ini, telah berlangsung sebuah acara dinamakan ENTERWIP, iaitu, program kerjasama antara Kementerian Wilayah Persekutuan dan Persatuan Usahawan Internet Malaysia.

Sambutan yang diberikan, teramat luar biasa. Walaupun program tersebut dibuat pada hari bekerja, namun, penyertaan adalah luar biasa ramai.

Pada awalnya, pihak penganjur semacam berputus asa, apabila dikhabarkan, kemungkinan besar, tidak sampai 200 peserta yang dapat hadir. Namun, sebaliknya yang berlaku, pada awal pagi lagi, peserta datang berpusu-pusu sehingga penuh dewan utama di bangunan Matrade.

Berikut, adalah antara gambar semasa program sedang berlangsung.

.

12 Pakar, 1 tujuan

Dalam acara tersebut, seramai 12 orang pakar berkaitan Perniagaan Internet, telah berkongsi rahsia mereka, menjana pendapatan sehingga 7 angka ! Betul. JUTA……  

Apa yang mereka ni kongsikan? Senang cakap, mereka ceritakan rahsia dan teknik mereka, menjana pendapatan melalui internet.

Nanti, kita akan berkenalan dengan mereka secara ringkas.

Ada antara mereka telah menjalankan bisnes internet ni, secara fulltime melebihi 10 tahun.

(Gila apa, kerja 10 tahun, tapi income ciput. Mestilah depa ni jana income banyak, sebab tu, buat benda ni berpuluh tahun. Tak gitu?)

Jom Kenal Siapa Mereka!

intro1
intro2
intro3
intro4

Mereka ni, pakar dalam bidang-bidang yang berbeza, namun, tujuan mereka datang berkongsi di program Enterwip tersebut, membawa satu mesej….

.

“WE WANT YOU TO MAKE … A LOT OF MONEY”

“KAMI NAK ANDA BUAT …. BANYAK DUIT”

Apa kata mereka..

f3
f2

.

Bagaimana Format Enterwip Membantu Peserta Berjaya?

Tujuan dikongsikan perkara ini, ialah, supaya anda dapat membayangkan suasana dan merasakan aura pekongsian ilmu yang amat dahsyat daripada para otai.

Program bermula pada jam 9 pagi. Bermula dengan kata-kata aluan dan perasmian daripada Pihak Kementerian Wilayah Persekutuan kemudiannya, terus bermula 3 perkongsian penting oleh Sifu Jamal, Tuan Faisal Abdullah dan Tuan Gero Azrul.

Perkongsian pagi itu sendiri, telah buat ramai tidak senang duduk, ramai yang rasa nak balik bukan kerana menyampah, tapi, kerana idea yang mencurah-curah datang kepada para peserta.

Rasa nak take action segera. Power betul !

Program diteruskan dengan 10 lagi speaker. Terdapat 2 sesi. Tengah hari dan petang.


Format 2 sesi ini, adalah CLASSROOM. Di mana, pada satu-satu sesi, terdapat 5 orang Otai yang berkongsi kepakaran masing-masing, dan ianya berlangsung SERENTAK !

Bermakna, para peserta, hanya dapat pilih satu kelas sahaja berdasarkan kecenderungan masing-masing.

Pada sesi kedua, 5 kelas lagi, sama juga, hanya satu kelas sahaja dapat dipilih.

OH NO ……

Jika anda di tempat mereka, anda mungkin dapat rasakan, bahang semangat para peserta.
Tepat jam 5 petang. Program tamat, dan bersurai.

Walaupun dah tamat, masih ramai lagi yang tinggal, mengambil kesempatan, bertanyakan sifu kegemaran mereka soalan-soalan mencabar. Selamba dek je, para sifu ni menjawab soalan-soalan yang dilemparkan. Biasalah, mereka kan pakar. Hari-hari buat benda tu je…..

Ok lah. Tujuan bercerita ni, bukanlah nak jadi suratkhabar atau apa, tetapi, lebih nak menggambarkan, bagaimana havoc-nya suasana ketika program enterwip ni berlangsung.

.

Senang cerita. Siapa tak datang tu, memang rugi lah. Yang datang pun, marah-marah kepada penganjur, kerana tak buat program ni selama 4 hari 4 malam. Huhuhuhu (nanti kami usahakan ya

.

BERITA BAIK ……

Untuk mereka yang dah terlepas acara ENTERWIP ini, NAMUN, nak sangat-sangat-sangat-sangat belajar cara nak buat duit di Facebook, Instagram, email marketing, Google, Blog dan lain-lain, serta nak berjaya macam para otai. Kami ada berita BURUK untuk anda !

Apa dia? Maaf, program tersebut dah tamat. Anda takkan dapat join lagi program sebegini, pada tahun ini ! Hahaha…..

Sori, terlebey-lebey pulak. Camnilah, cerita sini, habis sini lah ya.

Sebenarnya, taklah teruk sangat. Habis daripada program, peserta ada yang dah start jana income, dan mereka tu, baru buat part time.

Kalau anda, nak belajar buat side income melalui bisnes internet, sepatutnya, anda datang program Enterwip ni dulu.

Kalau anda, nak belajar dan tahu rahsia sifu-sifu ni, buat bisnes internet secara fulltime, PUN sama, sepatutnya, datanglah ke Enterwip ni juga.

“tapi saya dah datang, tak puaslah belajar….”


Adoi, awak ni…. Dapat belajar 2 kelas tu, kira ok lah tu, daripada mereka yang tak datang langsung kan. …

Hurm.. camni lah.


Apa kata, kalau pihak PUIM buat satu tawaran. Baik punya tawaran.


Apa dia ?

THE LAST BUT NOT LEAST…

Mungkin doa rakan-rakan anda termakbul sehingga buka pintu hati pihak PUIM, membuat tawaran tak masuk akal ni.

Harga kalau nak belajar dengan seorang sifu, tak kurang daripada RM1000.

Ada 12 orang sifu, RM12,000 lah patutnya.

TAPI, PUIM nak bagi tawaran lebih best daripada tu.

Apa dia? AAAAA saya nak tau. Cepat lah!

  • Anda bawa balik sifu-sifu tu ke rumah anda
  • Anda boleh suruh mereka diam, dan berhenti atau ulang ikut suka hati anda
  • Anda boleh suruh mereka ulang dan ulang dan ulang sampai anda faham
  • ... Apa dia?

Adoi, tak dapat tangkap lagi ka?

Pihak PUIM, nak tawarkan, RAKAMAN kelas-kelas yang ada di program ENTERWIP tu kepada anda !

Yeap. Bukan 1, bukan 2, tapi rakaman kesemua kelas yang berlangsung di Enterwip.

enterw

Fuhhh! Belum pernah dibuat orang. 12 Sifu berkumpul memberikan input terbaik untuk bantu anda jana pendapatan dari internet.

Buat Matematik anda, berapa sebenarnya kos yang anda perlu keluarkan untuk berjumpa mereka semua? Serius ini peluang terbaik anda!

Berapa anda hendak bayar, jika PUIM boleh gerenti anda mencapai Masa Depan?

Yeap. Ini bukan omong kosong. Kalau anda tak dapat input untuk anda mula bina masa depan anda, tuntutlah refund daripada kami. Ini serius kerana kami tahu ianya telah memberikan impak kepada peserta yang hadir!

Apa anda akan dapat daripada rakaman ini?

  • Anda akan belajar buat duit dengan selamba di Facebook dan Instagram
  • Anda akan belajar cara nak pedajal Google, supaya tunjukkan web anda di atas sekali
  • Anda akan belajar cara nak hack email orang lain, supaya mereka buka tawaran anda
  • Anda akan belajar cara nak jadi kaya, kurang sikit je daripada Mark Zuckeberg dengan FB Marketing
  • Anda akan belajar cara nak cipta penyakit dan cipta ubatnya, dengan buat ebook
  • Dan macam-macam lagi. Kitorang nak menaip ni pun, dah lebam-lebam tangan, sebab banyak sangat dah kot menaip.

“Kalau saya tak beli, bagaimana?"

Er… kalau anda tak beli, ikan kitorang nak makan apa? Siapa nak bayar duit batteri Drone kitorang?

Camne nak bagi makan lipas peliharaan?

Acah mak enon.

Kalau anda tak beli, tak mengapa. Anda pastinya mempunyai 1001 sebab, mengapa anda tidak mahu lebih berjaya daripada para sifu ni.

Contohnya :-

Anda tak nak kaya..

Nak juga kaya.. tapi kalau kaya nanti orang minta sedekah kat saya.. Tak suka lah. Tak suka!

Anda tak nak buat duit kat Facebook..

Isk klalau buat duit banyak dari Facebook nanti Zukebeg marah, terus tutup FB. Habis semua rakyat Malaysia menderita

Anda tak nak buat ranking #1 kat google..

nanti Yahoo dengan Bing tag team, hack website anda. Ya lah, kita orang Malaysia kan selalu kena target..

Anda tak nak buat duit kat internet..

Isk takut lah! Nanti orang Afrika contact saya pastu tipu saya tak pun ajak saya kawen! Aiyyo

Anda tak nak buat duit kat Instagram,..

..nanti ada orang ngorat saya. Bahaya.

Anda tak nak buat ebook..

nanti orang Malaysia jadi pandai

Macam-macam lah!

Anda tak nak buat __(isi tempat kosong)___, nanti ___ (isi tempat kosong)__

Takde hal lah, kalau anda tak beli. No hard feeling kata omputih. Tapi, kalau anda nak beli ….. ini apa yang kitorang boleh jamin

Anda tak boleh tidur, sebab idea melimpah macam air terjun Ulu Yam

Anda jadi lebih kaya, kalau anda take action

Anda jadi lebih fokus, kalau anda take note

Anda jadi lebih tamak, tamak untuk buat baik dengan membantu orang lain dengan produk anda

Anda jadi lebih rajin, suami yang rajin, isteri yang rajin, ayah yang rajin, anak yang rajin, ibu yang rajin, pekerja yang rajin …. Membelek akaun bank, sebab duit daripada pelanggan masuk

Anda akan kagum kepada diri anda melihat hasil yang anda perolehi apabila anda follow apa yang ditunjukkan

Ini jaminan kami. Jika anda tempah sekarang, dalam tempoh 30 hari, dan anda tak puas hati , walau apa sebab sekali pun, yeap, apa-apa sebab pun tak kisah. Pihak PUIM, akan pulangkan semula duit anda.

Serius, tak kisah apa sebab pun. Contohnya,

  • “saya nak duit saya balik, sebab Sifu Jamal hensem”
  • “saya nak duit saya balik, sebab Pn. Emerilda cantik”
  • “saya nak duit saya balik, sebab Tuan RK, tak hensem macam dalam Fesbuk”
  • “saya nak duit saya balik, sebab Pn. Wanie ___(isi tempat kosong)__ “

Betul, tak kisah apa sebab sekalipun.

Kitorang memang nak korang berjaya.

Sekurang-kurangnya, korang cubalah dulu tengok rakaman ni.

Ok lah. Tulis panjang-panjang pun, bukan ada yang nak baca.

Sebelum tamat……

Pihak PUIM ingin menyusun sepuluh jari, mohon ampun dan maaf, andai surat jualan ni, menyentap urat kentut anda mahupun urat merih.

Akhir kalam… tekanlah butang order di bawah. Kerana, rakaman ini adalah terhad untuk 12,000 orang sahaja. Selepas itu, jualan akan ditutup, walaupun anda seorang JKKK mahupun YDP PIBG Sekolah Rendah Batang Kali.

dvd

Rakaman ini akan dipos ke alamat anda. Anda akan dapat;

  • 3 Keping DVD mengandungi rakaman 12 sesi ENTERWIP (bernilai RM6,000)
  • Slide penceramah untuk sesi 'breakout class' (bernilai RM3,000)
  • Nama anda pada senarai utama untuk join ENTERWIP2016 (Julai 2016 di PICC Putrajaya) (untuk pastikan anda tak terlepas!)
  • Sesi Kelas 'Pemasaran Email' PERCUMA anjuran PUIM di Putrajaya (Januari-Februari 2016) (bernilai RM500)
  • Group Support Facebook (Private) (tak ternilai!)
speakes

Buat Tempahan Sekarang. Gunakan kupon yang diberikan untuk DISKAUN


9 - 14 DISEMBER 2015


15 - 20 DISEMBER 2015


21 - 30 DISEMBER 2015


Januari 2016

RM
200
kupon "sukses"
RM
250
kupon "algorithm"
RM
300
RM
350

3 Keping DVD Rakaman 12 Sifu


3 Keping DVD Rakaman 12 Sifu


3 Keping DVD Rakaman 12 Sifu


3 Keping DVD Rakaman 12 Sifu


Slide penceramah sesi 'breakout class'


Slide penceramah sesi 'breakout class'


Slide penceramah sesi 'breakout class'


Slide penceramah sesi 'breakout class'


Kelas 'Pemasaran Email' PERCUMA


Kelas 'Pemasaran Email' PERCUMA


Kelas 'Pemasaran Email' PERCUMA


Kelas 'Pemasaran Email' PERCUMA


Group Support Facebook (Private)


Group Support Facebook (Private)


Group Support Facebook (Private)


Group Support Facebook (Private)


TEMPAH SEKARANG!


TEMPAH SEKARANG!


TEMPAH SEKARANG!


TEMPAH SEKARANG!